Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Dżem rabarbarowy
Dżem rabarbarowy
Chłodnik jogurtowy
Chłodnik ogórkowy
Twarożek kanapkowy
Twarożek kanapkowy
Kurczak pieczony
Kurczak pieczony
Szynka
Szynka pieczona
Babka piaskowa
Babka piaskowa
Mazurek cytrynowy
Mazurek cytrynowy
Pasztet z dziczyzny
Pasztet z dziczyzny
Gulasz węgierski
Gulasz węgierski
Pieczeń wołowa
Pieczeń wołowa
Jabłecznik
Jabłecznik