Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Pierogi z truskawkami
Pierogi z truskawkami
Żeberka w miodzie
Żeberka w miodzie
Kapusta parzybroda
Kapusta parzybroda
Karkówka z grilla
Karkówka z grilla
Naleśniki z serem
Naleśniki z serem
Makaron z jagodami
Makaron z jagodami
Sałata ze śmietaną
Sałata ze śmietaną
Młode ziemniaki
Młode ziemniaki
Makaron z serem
Makaron z serem