Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Kompot jabłkowy
Kompot z jabłek
Kompot rabarbarowy
Kompot z rabarbaru
Placki ziemniaczane
Placki ziemniaczane
Mizeria
Mizeria
Risotto z gorgonzolą
Risotto z gorgonzolą
Śliwki w occie
Śliwki w occie
Chłodnik litewski
Chłodnik litewski
Ryż z truskawkami
Ryż z truskawkami
Bigos wegetariański
Bigos wegetariański
Risotto z owocami morza
Risotto z owocami morza