Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Racuszki drożdżowe
Racuchy drożdżowe
Łosoś gravadlax
Łosoś gravlax
Gofry czekoladowe
Gofry czekoladowe
Omlet
Omlet na słodko
Kapusta zasmażana
Kapusta zasmażana
Tatar wołowy
Tatar wołowy
Sałatka śledziowa
Sałatka śledziowa
Risotto z dynią
Risotto z dynią
Kapuśniak
Kapuśniak