Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Kopytka z dynią
Kopytka z dyni
Risotto ze szpinakiem
Risotto ze szpinakiem
Domowy budyń
Budyń
Koktajl z truskawek
Koktajl z truskawek
Surówka z białej kapusty
Surówka z białej kapusty
Wątróbka z cebulą
Wątróbka z cebulą
Crème brûlée
Crème brûlée
Mazurek orzechowy
Mazurek orzechowy
Mazurek czekoladowy
Mazurek czekoladowy
Muffiny czekoladowe
Muffiny czekoladowe
Buraczki
Buraczki