Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Pączusie
Pączusie
Oponki
Oponki serowe
Mus czekoladowy
Mus czekoladowy
Pasztet z królika
Pasztet z królika
Wuzetka - ciasto W-Z
Wuzetka
Kurczak z piwem
Kurczak na piwie
Golonka
Golonka z piwem
Masa makowa
Masa makowa
Gęś po staropolsku
Gęś po staropolsku
Budyń czekoladowy
Budyń czekoladowy
Konfitura z żurawiny
Konfitura z żurawiny
Kompot z wiśni
Kompot z wiśni