Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Domowa czekolada
Blok czekoladowy
Smażone kwiaty dyni
Smażone kwiaty dyni
Sos chrzanowy
Sos chrzanowy
Polędwiczki z jabłkami
Polędwiczki z jabłkiem
Sos holenderski
Sos holenderski
Fale Dunaju
Fale Dunaju
Babka czekoladowa
Babka czekoladowa
Ciasto czekoladowe
Ciasto czekoladowe
Schab ze śliwką
Schab ze śliwką
Pączki hiszpańskie
Pączki hiszpańskie
Oponki drożdżowe
Oponki drożdżowe