Kuchnia azjatycka

Kuchnia azjatycka – przepisy na potrawy z Azji. Kuchnia azjatycka to szeroko pojęta kuchnia krajów z terytorium Azji, choć najbardziej kojarzona z daniami państw południowych: Chin, Indii, Birmy, Wietnamu, Malezji, Tajlandii, Kambodży i Laosu, Indonezji, Filipin oraz Japonii. Pokazuję sprawdzone przepisy na dania kuchni azjatyckiej, przetestowane, inspirowane wieloma podróżami do Azji.

Sashimi z łososia
Sashimi z łososia
Ryż do sushi
Sos do sushi
Curry z kurczaka
Curry z kurczaka
Sataje z indyka
Sataj z indyka
Samosy z sosem jogurtowym z miętą
Samosy z sosem jogurtowym
Raita miętowa z jogurtu naturalnego
Raita miętowa
Gulasz wołowy
Chiński gulasz wołowy
Kurczak cytrynowy
Kurczak cytrynowy