Kuchnia kambodżańska najlepsze przepisy i porady | Dorota Kamińska

Kuchnia kambodżańska

Kuchnia kambodżańska – przepisy na potrawy z Kambodży. Zaskakuje wyjątkowym smakiem i zapachem oraz kolorami wszystkich, którzy przyjeżdżają w podróż do Kambodży. Kuchnia kambodżańska bazuje na potrawach z ryżu, jest bogata w kolorowe warzywa, ryby, owoce morza oraz nietłuste mięso i nietypowe dania, które serwuje się ciekawym ekstremalnych smaków turystom. Pokazuję najlepsze przepisy na potrawy kuchni kambodżańskiej: śniadania, obiady, kolacje, przekąski i desery.

Smażony banan z miodem i mlekiem kokosowym

Smażony banan z miodem i mlekiem kokosowym

Kiedy podróżuję po świecie, kosztuję lokalnej kuchni, udając się do miejsc, w których stołują się miejscowi. Korzystam z dobrodziejstw przyulicznych sprzedawców, którzy gotują na miejscu, zawsze ze świeżych produktów, a przygotowywane przez nich potrawy są proste i smaczne. Bywa jednak i tak, że jadam w restauracjach, czasem nawet takich typowo dla turystów. W Kambodży stołowałyśmy się w miejscu, do którego zawiózł nas nasz przewodnik. Smażony banan z miodem i mlekiem kokosowym to jedno z dań odkrytych w restauracji, która nie była szczególnie elegancka i wyszukana, ale oferowała jedzenie pyszne, świetnie doprawione i pięknie podane.

Dorota Kamińska – przepisy kulinarne

Cześć, jestem Dorota! Miło mi Cię gościć! Właśnie odwiedzasz mój blog kulinarny. Piszę tu o podróżach, fotografii i stylu życia oraz publikuję przepisy kulinarne i filmy wideo. Fajnie, że jesteś i mam nadzieję, że zagościsz na dłużej :).

Przepisy kulinarne, podróże, styl życia. Najlepsze obiady, przekąski, sałatki i drinki.

Polub, zanim zapomnisz :)