Kuchnia filipińska najlepsze przepisy i porady | Dorota Kamińska

Kuchnia filipińska

Kuchnia filipińska – przepisy na potrawy kuchni Filipin. Smaczne dania jednogarnkowe oraz wypieki i desery. Najlepsze przepisy na potrawy kuchni filipińskiej: śniadania, obiady, kolacje i desery. Jest to różnorodna kuchnia bazująca na ryżu i warzywach oraz owocach morza i mięsie, a potrawy mogą się różnić w zależności od wyspy, bo Filipiny są krajem położonym na dużym archipelagu. Pokazuję sprawdzone przepisy filipińskie bazujące na potrawach wypróbowanych w trakcie podróży.

Mango float

Mango float

Deser kuchni filipińskiej, który w filipińskich restauracjach dla turystów można zamówić przez cały rok, ale szczególny czas jego serwowania w domach to Boże Narodzenie i Sylwester. Mango float to prosta do przygotowania mieszanka ciastek, kremu z mascarpone i słodkiego, dojrzałego mango.

Dorota Kamińska – przepisy kulinarne

Cześć, jestem Dorota! Miło mi Cię gościć! Właśnie odwiedzasz mój blog kulinarny. Piszę tu o podróżach, fotografii i stylu życia oraz publikuję przepisy kulinarne i filmy wideo. Fajnie, że jesteś i mam nadzieję, że zagościsz na dłużej :).

Przepisy kulinarne, podróże, styl życia. Najlepsze obiady, przekąski, sałatki i drinki.

Polub, zanim zapomnisz :)