Startery

Przepisy na startery czyli, inaczej – przepisy na przystawki – drobne potrawy, które poprzedzają podanie głównego dania i umilają oczekiwanie na nie. Startery można podawać na ciepło lub zimno, najczęściej są to drobne przekąski warzywne, serowe lub mięsne, zaserwowane w niewielkich porcjach „na ząb”. Pobudzają apetyt i przygotowują podniebienie do kolejnych kulinarnych doznań. Najlepsze startery – przepisy.

Tatar wołowy
Tatar wołowy
Sałatka śledziowa
Sałatka śledziowa
Tatar z łososia
Tatar z łososia
Smażone krewetki na maśle
Krewetki smażone
Carpaccio z pieczarek
Carpaccio z pieczarek
Pasztet z dziczyzny
Pasztet z dziczyzny
Pieczeń wołowa
Pieczeń wołowa
Pasztet z gęsich wątróbek
Pasztet z gęsich wątróbek
Sashimi z łososia
Sashimi z łososia
Karp w galarecie
Karp w galarecie