Jak zrobić

Jak zrobić samodzielnie półprodukty spożywcze zamiast kupować je w sklepie oraz jak przygotować podstawowe potrawy: bazy do zup i sosów, wywary, buliony, sosy, napoje, przetwory mleczne, z owoców i warzyw i inne, np. kremy do tortów i ciast, dekoracje cukiernicze oraz food carving. Pokazuję jak wykonać je samodzielnie, w domu i zaoszczędzić dzięki temu na kuchennych wydatkach.

Cukier waniliowy
Cukier waniliowy
Biały lukier królewski
Biały lukier królewski
Majonez
Majonez
Chleb pszenny na zakwasie
Zakwas żytni
Bułka tarta z masłem
Bułka tarta z masłem
Kasztany jadalne
Kasztany jadalne
Purèe marchewkowe
Purée marchewkowe
Pasteryzowanie słoików
Jak pasteryzować słoiki
Konfitura z malin
Przetwory z owoców
Sos pomidorowo-śmietanowy
Sos pomidorowy ze śmietaną