Ryż ze szparagami przepis | Dorota Kamińska

Ryż ze szparagami

Ryż ze szparagami

Prosty ryż ze szparagami na obiad w środku tygodnia? Oczywiście! Kilkanaście minut zajęło mi jego przygotowanie, dlatego polecam wszystkim zabieganym i zapracowanym. Koniecznie wykorzystajcie podłużną, słodką czerwoną paprykę. Jej smak, w połączeniu z sokiem limonki i łagodnymi szparagami, gwarantuje sukces tej prostej potrawie. Możecie doprawić ziołami lub ostrą papryczką chili – do wyboru. Opcjonalnie posypać żółtym serem lub zjeść bez jego dodatku – w wersji wegańskiej.

Ryż ze szparagami - przepis
Ryż ze szparagami – przepis
Dorota Kamińska

Blogerka kulinarna, fotografka, podróżniczka

Cześć, mam na imię Dorota i tworzę przepisy kulinarne z filmami wideo. Jestem autorką książki „Superfood po polsku”, a moje ukochane miasto, w którym mieszkam, to Wrocław :). Uwielbiam gotować i karmić siebie i innych, kiedyś moim hobby było pieczenie serników, a potem „wkręciłam się” w odchudzanie… posiłków ;). Od ładnych paru lat doradzam, jak jeść smacznie i zdrowo (da się!), żeby dobrze się czuć, mieć mnóstwo uśmiechu i energii oraz miło spędzać czas, nie tylko w kuchni.| Więcej o mnie

Brak komentarzy

Twoja odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dorota Kamińska – przepisy kulinarne

Cześć, jestem Dorota! Miło mi Cię gościć! Właśnie odwiedzasz mój blog kulinarny. Piszę tu o podróżach, fotografii i stylu życia oraz publikuję przepisy kulinarne i filmy wideo. Fajnie, że jesteś i mam nadzieję, że zagościsz na dłużej :).

Przepisy kulinarne, podróże, styl życia. Najlepsze obiady, przekąski, sałatki i drinki.

Polub, zanim zapomnisz :)