Zupy polskie

Zupy polskie – przepisy na nasze najlepsze pierwsze dania. Rozgrzewają jesienią i zimą, ale również latem można podać je na obiad. Kuchnia polska z pewnością ma się czym poszczycić i mamy sporo pysznych zup. Jadamy je z makaronem, kaszą, ryżem i ziemniakami. Polacy uwielbiają zupy!

Można przyrządzić je z wywaru warzywnego, drobiowego lub wieprzowego czy wołowego. Często jednak bazą jest rosół ugotowany na niedzielny obiad, do którego potem, w kolejne dni, dodaje się różne warzywa. I później w poniedziałek w połowie domów pojawia się pomidorówka!

Polska zupa jest pożywna, aromatyczna i bogata w pachnące przyprawy i zioła.

Zapraszam po przepisy na zupy polskie krok po kroku.

Żurek
Żurek
Zupa pomidorowa
Zupa pomidorowa
Barszcz biały wigilijny
Barszcz biały wigilijny
Klasyczna zupa grzybowa
Zupa grzybowa wigilijna
Barszcz czerwony z uszkami
Barszcz czerwony
Zupa z dyni
Zupa z dyni
Zupa z koźlarzy
Zupa z kozaków
Zupa z bobu
Zupa z bobu
Zupa czosnkowa na grzankach
Zupa czosnkowa
Zupa jarzynowa
Zupa z wiśni
Zupa z wiśni
Zupa z pstrąga
Zupa z pstrąga