Zupy polskie

Zupy polskie – przepisy na nasze najlepsze pierwsze dania. Rozgrzewają jesienią i zimą, ale również latem można podać je na obiad. Kuchnia polska z pewnością ma się czym poszczycić i mamy sporo pysznych zup. Jadamy je z makaronem, kaszą, ryżem i ziemniakami. Polacy uwielbiają zupy!

Można przyrządzić je z wywaru warzywnego, drobiowego lub wieprzowego czy wołowego. Często jednak bazą jest rosół ugotowany na niedzielny obiad, do którego potem, w kolejne dni, dodaje się różne warzywa. I później w poniedziałek w połowie domów pojawia się pomidorówka!

Polska zupa jest pożywna, aromatyczna i bogata w pachnące przyprawy i zioła.

Zapraszam po przepisy na zupy polskie krok po kroku.

Czerwony barszcz na zakwasie
Czerwony barszcz na zakwasie
Zupa botwinka
Zupa botwinka
Zupa grzybowa
Zupa grzybowa
Zupa z kalafiora
Zupa z kalafiora
Kapuśniak
Kapuśniak
Chłodnik jogurtowy
Chłodnik ogórkowy
Rosół rybny
Rosół rybny
Zupa gulaszowa
Zupa gulaszowa
Zupa z kurek
Zupa z kurek
Rosół
Rosół