Zupa

Zupa – przepisy na zupę – pyszne pierwsze danie – goszczą w każdej polskiej książce kucharskiej. Króluje od lat na polskich stołach. Pokazuję jak zrobić zupę na wiele sposobów. Może być warzywna, mięsna lub rybna. Rozgrzewa jesienią i zimą lub chłodzi latem. Rzadka, z dużymi kawałkami warzyw lub kremowa, zmiksowana w blenderze. Kolorowa, domowa, pięknie pachnie.
Zupa na obiad to klasyczne pierwsze danie, po którym potem jadamy kolejny posiłek. Ale często w środku tygodnia można ugotować ją w pożywnej wersji i potem nie serwować już drugiego dania.
Prosta do przygotowania i można ugotować więcej, na zapas. Dysponując zapasowym wywarem w lodówce lub zamrażarce, można w kilkadziesiąt minut ugotować smaczną i pożywną zupę. A potem opcjonalnie zmiksować na gładki krem.

Zupa z ogórka
Zupa z ogórka – krem ogórkowy
Zupa z bobem
Zupa z bobem
Gazpacho
Gazpacho
Zupa z wiśni
Zupa z wiśni
Zupa z pstrąga
Zupa z pstrąga
Zupa z bakłażana
Zupa z bakłażana
Zupa z ciecierzycy
Zupa z ciecierzycy
Zupa szczawiowa
Zupa szczawiowa