Sernik

Sernik – przepis na moje ulubione ciasto. Moje przepisy na serniki, które zawsze się udają, niezależnie od dodatków i sposobów pieczenia. Natomiast zestaw porad o tym, jak zrobi pyszny sernik, ułatwia ich pieczenie wszystkim początkującym.

Mój każdy sernik jest ciastem o bazowej recepturze i sprawdzonych proporcjach sera, jajek, cukru i, opcjonalnie, śmietanki i mąki ziemniaczanej lub kaszy. Wzbogacam ten przepis na sernik, a właściwie zestaw proporcji, o dodatkowe składniki. Znajdziecie tu owoce, bakalie, ekstrakty smakowe i ziarenka wanilii.

Wykorzystuję możliwości przygotowania sernika z pięknymi i niekoniecznie skomplikowanymi dekoracjami. Piekę je na różnorodnych spodach z kruchego lub francuskiego ciasta, albo wykorzystuję gotowe ciasteczka. Dodaję smaczne polewy i oto jak powstają moje najlepsze serniki.

Zapraszam po sprawdzone przepisy na serniki, które nie pękają, pięknie wyrastają i wybornie smakują. Każdy sernik został zjedzony przez największych sernikowych smakoszy. Do wyboru serniki na różnych spodach, kremowe, z dodatkiem owoców lub polewą, zarówno pieczone jak i te na zimno.

Sernik Raffaello
Sernik Raffaello
Sernik z musem z mango
Sernik z musem mango
Sernik z burakami
Sernik z burakami
Sernik zebra na zimno
Sernik zebra na zimno
Sernik toffi
Sernik toffi
Sernik orzechowy
Sernik orzechowy
Sernik malinowy na zimno
Sernik malinowy na zimno
Sernik królewski
Sernik królewski