Tortilla hiszpańska czyli pyszna tortilla z ziemniakami, znana też jako tortilla espanola czy tortilla de patatas. Jajka, cebula, ziemniaki, oliwa, sól i pieprz – to podstawowe składniki. Zobacz jak zrobić tortillę z ziemniakami.
Tag: Omlet
Omlet to pyszna potrawa na śniadanie przygotowana z rozkłóconych jajek usmażonych na patelni na tłuszczu, opcjonalnie z dodatkiem warzyw lub mięsa, albo – w wersji słodkiej – owoców i słodkich sosów czy bitej śmietany. Jest pyszny, delikatny i puszysty, można przygotować go również z masy powstałej na bazie piany z białek. Pokazuję przepisy na omlet w wersji słodkiej lub wytrawnej i propozycje dodatków.
Omlet wytrawny
Omlet wytrawny krok po kroku czyli jak zrobić omlet smażony bez ubijania piany z białek oraz z czym najlepiej go podać.
Omlet na słodko
Omlet na słodko – przepis na jedno z moich ulubionych śniadań. Pokazuję jak zrobić puszysty omlet krok po kroku.
Omlet z kozim serem i miętą
Puszysty omlet z kozim serem i miętą na śniadanie lub kolację. Idealny dla dwóch osób omlet z dodatkiem cukinii.
Omlet z cukinią
Puszysty jak chmurka, o delikatnym posmaku zeszklonej cebulki i cukiniowym aromacie. Letnie śniadanie w leniwy sobotni poranek. Kilka jajek, mleko, mąka, odrobina tartej bułki. Miękki jak poduszka, lekki jak piórko. Mój omlet z cukinią.