Jajecznica najlepsze przepisy i porady | Dorota Kamińska

Tag: Jajecznica

Jajecznica to jedno z popularniejszych śniadań weekendowych w Polsce. Przygotowuje się ją, smażąc jajka na tłuszczu, opcjonalnie dokładając wcześniej dodatki: cebulę, czosnek, warzywa, grzyby oraz dodając zioła i przyprawy. Na całym świecie jest znana pod wieloma postaciami i bardzo pożywna: zjedzona z dobrej jakości pieczywem, zapewnia dobry start energetyczny na początek dnia.
Zapraszam po sprawdzone przepisy na jajecznicę w wielu wersjach smakowych :).

Jajecznica z grzybami

Jajecznica z grzybami

Miłą, sezonową odmianą dla klasycznej jajecznicy w mojej kuchni jest jajecznica z grzybami. Robiona w taki sam sposób jak przygotowuje ją moja babcia, która, w sezonie grzybowym, codziennie rano wychodzi do lasu i zbiera jadalne grzyby z blaszkowanym spodem, np. gołąbki i „sówki”, które, po usmażeniu na maśle, przyjemnie chrupią w smacznej jajecznicy.

Dorota Kamińska – przepisy kulinarne

Cześć, jestem Dorota! Miło mi Cię gościć! Właśnie odwiedzasz mój blog kulinarny. Piszę tu o podróżach, fotografii i stylu życia oraz publikuję przepisy kulinarne i filmy wideo. Fajnie, że jesteś i mam nadzieję, że zagościsz na dłużej :).

Przepisy kulinarne, podróże, styl życia. Najlepsze obiady, przekąski, sałatki i drinki.

Polub, zanim zapomnisz :)