Ciasto z kremem

Ciasto z kremem, przekładane, to nieco bardziej skomplikowany wypiek, do którego mogą podejść średnio zaawansowani miłośnicy domowych wypieków. W tym dziale znajdziesz przepisy na kolorowe, eleganckie ciasta z kremem. Taki słodki wypiek wymaga trochę wprawy, bo przygotowanie samego kremu to konieczność odpowiedniego ubicia śmietany lub ugotowania budyniu o idealnej gęstości, niezbyt intensywnego miksowania, aby uniknąć zwarzenia czy przebicia i uzyskać właściwą konsystencję. Ciasto z kremem jest czasochłonne, ponieważ po przełożeniu z reguły musi leżakować w lodówce aż do stężenia wszystkich warstw. Zapraszam po sprawdzone przepisy na ciasto z kremem – klasyczne receptury i nowe, modne i ciekawe propozycje.

Migdałowiec
Migdałowiec
Ciasto orzechowiec
Orzechowiec
Tort makowy
Tort makowy
Karpatka
Karpatka
Tarta cytrynowa z bezą
Tarta cytrynowa z bezą