Ciasto bez miksera

Ciasto bez miksera to nic trudnego, można bez niego przygotować wiele wypieków. Nawet biszkoptowe ciasta na torty udadzą się, kiedy piana z białek zostanie ubita za pomocą ręcznej trzepaczki, trzeba się jedynie uzbroić w cierpliwość i mieć trochę krzepy w rękach, jeśli przygotowywana porcja będzie sporych rozmiarów ciastem. Ciasto bez miksera to także sernik, jeśli wykorzysta się do jego upieczenia gotowy, zmielony twarożek sernikowy lub kremowy ser, np. mascarpone. Tradycyjne ciasta ucierane raczej potrzebują miksowania, ale niektóre, o konsystencji takiej jak ciasto na muffiny, można wymieszać za pomocą widelca w misce. Ciasto bez miksera to, wbrew pozorom, wiele możliwości. Ciekawa jestem jak udadzą się Wasze ciasta bez miksera – trzymam kciuki za Waszą cierpliwość i dodam, że, na szczęście, niekoniecznie się przyda :).

Sernik puszysty
Sernik puszysty