Tag: bezy

Kokosanki

Kokosanki

Szukając pomysłu na wykorzystanie białek i alternatywy przepisu na bezy, warto sięgnąć po kokosanki. Najlepsze to te chrupiące z wierzchu i miękkie, a nawet lekko ciągnące w środku. Moje kokosanki łatwo ulepić w kształtne kulki, ale dodając połowę mąki i nakładając je do pieczenia za pomocą łyżki, uda się uzyskać bardziej miękki i ciągnący środek.

2 Shares

Bezy

Bezy to bardzo popularny francuski słodycz i można je dostać w każdej cukierni. Białe jak śnieg, różnej wielkości, o fantazyjnych kształtach, bezy kuszą z wystaw w większych i mniejszych cukierniach, czy to same, czy na ciastach i ciasteczkach…

Dorota Kamińska – przepisy kulinarne

Cześć, jestem Dorota! Miło mi Cię gościć! Właśnie odwiedzasz mój blog kulinarny. Piszę tu o podróżach, fotografii i stylu życia oraz publikuję przepisy kulinarne i filmy wideo. Fajnie, że jesteś i mam nadzieję, że zagościsz na dłużej :).

Przepisy kulinarne, podróże, styl życia. Najlepsze obiady, przekąski, sałatki i drinki.

Polub, zanim zapomnisz :)