Awokado

Inaczej: smaczliwka. Owoc zawierający dużą ilość tłuszczy łatwo przyswajalnych przez ludzki organizm. Popularny składnik dipów, sałatek czy past. Znajduje też szerokie zastosowanie w kosmetyce i doskonale nadaje się do przygotowania domowej, naturalnej maseczki do twarzy. W tym dziale znajdziesz poradnik o tym jak wybrać awokado oraz przepisy na sałatki z awokado, pasty do kanapek i dipy. Pokazuję też jak wykorzystać awokado jako dodatek do głównych dań i pomysły na kulinarne dekoracje potraw z udziałem awokado.

Burgery z soczewicy
Burgery z soczewicy
Omlet ze szpinakiem
Omlet ze szpinakiem
Sałatka z batatów
Sałatka z batatów
Pasta z ciecierzycy z awokado
Pasta z ciecierzycy z awokado
Lody czekoladowe
Lody czekoladowe
Pasta z awokado
Pasta z awokado
Koktajl z awokado
Koktajl z awokado
Koreczki
Koreczki