Pierogi leniwe

Pierogi leniwe

Nie ukrywam, że jestem wielbicielką klasycznych ruskich oraz kopytek, ale pierogi leniwe, znane też jako kluski leniwe, bardzo mnie ciekawiły. Od dłuższego czasu zastanawiałam się, jak zrobić leniwe kluski, bo nie było tradycji ich przygotowywania w mojej rodzinie. A może była, tylko po prostu nie chciałam ich jeść? Przyrządza się je z twarogu, jajek i mąki. Podaje na słodko lub wytrawnie. Koniecznie musiałam spróbować!

Zobacz też: Więcej przepisów kuchni polskiej

Dorota Kamińska

Blogerka kulinarna, fotografka, podróżniczka

Cześć, mam na imię Dorota i tworzę przepisy kulinarne z filmami wideo. Jestem autorką książki „Superfood po polsku”, a moje ukochane miasto, w którym mieszkam, to Wrocław :). Uwielbiam gotować i karmić siebie i innych, kiedyś moim hobby było pieczenie serników, a potem „wkręciłam się” w odchudzanie… posiłków ;). Od ładnych paru lat doradzam, jak jeść smacznie i zdrowo (da się!), żeby dobrze się czuć, mieć mnóstwo uśmiechu i energii oraz miło spędzać czas, nie tylko w kuchni.| Więcej o mnie

1 komentarz

Twoja odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dorota Kamińska – przepisy kulinarne

Cześć, jestem Dorota! Miło mi Cię gościć! Właśnie odwiedzasz mój blog kulinarny. Piszę tu o podróżach, fotografii i stylu życia oraz publikuję przepisy kulinarne i filmy wideo. Fajnie, że jesteś i mam nadzieję, że zagościsz na dłużej :).

Przepisy kulinarne, podróże, styl życia. Najlepsze obiady, przekąski, sałatki i drinki.

Polub, zanim zapomnisz :)