Jeż z mango przepis | Dorota Kamińska
Czytasz właśnie
Jeż z mango

Jeż z mango

Jeż z mango
Jeszcze nikt nie ocenił. Może Ty zaczniesz? Na końcu wpisu możesz przyznać gwiazdki.

Prostą dekoracją deseru, o nieco „egzotycznym” klimacie jest jeż z mango. Wykrawane nożem zagłębienia w miąższu mango, po wciśnięciu „piętki” owocu, utworzą kształt jeża o dość grubych, za to dekoracyjnych, kolcach. To bardzo ładna dekoracja deserów oraz element potraw kuchni azjatyckiej, a od kiedy jest łatwo dostępne w Polsce, warto się skusić i spróbować kilku sposobów jego wykorzystania.

Zobacz też: Pomysły na dekoracje

Jeż z mango będzie miał tym dłuższe kolce, im głębiej ponacinamy owoc, ale najlepiej będą się prezentować te o średniej długości i boku o wymiarze ok. 1,5 cm.

Zobacz też
Lody czekoladowe

Jeż z mango
Jeż z mango
Panna cotta
Panna cotta udekorowana jeżem z mango
Sticky rice - kleisty ryż z mango
Sticky rice – kleisty ryż z mango

Podoba Ci się? Oceń lub zostaw komentarz 🙂

Zobacz komentarze (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2009-2019 | Dorota Kamińska blog kulinarny, przepisy, podróże i styl życia | Wszystkie prawa zastrzeżone | Część odnośników na blogu to afiliacyjne linki partnerskie | Polecam: FOTOGRAFIA ŚLUBNA i FOTOGRAF PODRÓŻNIK | Moja książka: Superfood | Silnik: Wordpress | Serwer: Bookroom