Jeż z mango

Jeszcze nikt nie ocenił. Może Ty zaczniesz? Na końcu wpisu możesz przyznać gwiazdki.

Prostą dekoracją deseru, o nieco „egzotycznym” klimacie jest jeż z mango. Wykrawane nożem zagłębienia w miąższu mango, po wciśnięciu „piętki” owocu, utworzą kształt jeża o dość grubych, za to dekoracyjnych, kolcach. To bardzo ładna dekoracja deserów oraz element potraw kuchni azjatyckiej, a od kiedy jest łatwo dostępne w Polsce, warto się skusić i spróbować kilku sposobów jego wykorzystania.

Zobacz też: Pomysły na dekoracje

Jeż z mango będzie miał tym dłuższe kolce, im głębiej ponacinamy owoc, ale najlepiej będą się prezentować te o średniej długości i boku o wymiarze ok. 1,5 cm.

Jeż z mango
Jeż z mango
Panna cotta
Panna cotta udekorowana jeżem z mango
Sticky rice - kleisty ryż z mango
Sticky rice – kleisty ryż z mango

Podoba Ci się? Oceń lub zostaw komentarz 🙂

Dorota Kamińska

Blogerka kulinarna, fotografka, podróżniczka

Cześć, mam na imię Dorota i tworzę przepisy kulinarne z filmami wideo. Jestem autorką książki „Superfood po polsku”, a moje ukochane miasto, w którym mieszkam, to Wrocław :). Uwielbiam gotować i karmić siebie i innych, kiedyś moim hobby było pieczenie serników, a potem „wkręciłam się” w odchudzanie… posiłków ;). Od ładnych paru lat doradzam, jak jeść smacznie i zdrowo (da się!), żeby dobrze się czuć, mieć mnóstwo uśmiechu i energii oraz miło spędzać czas, nie tylko w kuchni.| Więcej o mnie

1 komentarz

Twoja odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dorota Kamińska – przepisy kulinarne

Cześć, jestem Dorota! Miło mi Cię gościć! Właśnie odwiedzasz mój blog kulinarny. Piszę tu o podróżach, fotografii i stylu życia oraz publikuję przepisy kulinarne i filmy wideo. Fajnie, że jesteś i mam nadzieję, że zagościsz na dłużej :).

Przepisy kulinarne, podróże, styl życia. Najlepsze obiady, przekąski, sałatki i drinki.

Polub, zanim zapomnisz :)