Jak oczyścić i pokroić koper włoski przepis | Dorota Kamińska
Czytasz właśnie
Jak oczyścić i pokroić koper włoski

Jak oczyścić i pokroić koper włoski

Koper włoski
4.67/5 (3)

Koper włoski jest smacznym warzywem o anyżowym aromacie. Może być podawany na surowo lub uduszony na maśle albo oliwie, polany sosem, zapiekany lub dodany do risotto.

Zobacz też: Najlepsze przepisy na fenkuł

Przed podaniem bulwy fenkuła należy umyć, osuszyć i obrać z zewnętrznej, łykowatej warstwy, następnie odkroić nać i spód i pokroić: w talarki do duszenia na maśle, w piórka lub w kostkę do podania na surowo.

Krojenie fenkuła
Krojenie fenkuła

Podoba Ci się? Oceń lub zostaw komentarz 🙂

7 komentarzy

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2009-2021 | Dorota Kamińska blog kulinarny, przepisy, podróże i styl życia | Wszystkie prawa zastrzeżone | Część odnośników na blogu to afiliacyjne linki partnerskie | Moja książka: Superfood | Silnik: Wordpress | Serwer: Bookroom