fbpx
Czytasz właśnie
Jak napełnić rękaw cukierniczy

Jak napełnić rękaw cukierniczy

Jak napełnić rękaw cukierniczy
4.8/5 (5)

Dla niektórych to oczywistość, inni, jak ja, napełniają rękaw cukierniczy, trzymając go w powietrzu i usiłując trafić łyżką do dna, podczas gdy krem albo w ogóle nie chce z niej spaść w odpowiednim momencie, albo trafia w inne miejsce niż to, w którym powinien się znaleźć. Oto najprostszy sposób jak napełnić rękaw cukierniczy kremem.

Zobacz też: Najlepsze przepisy na kremy do tortów, ciast i babeczek

Jak napełnić rękaw cukierniczy – film wideo

Obejrzyj bezpośrednio na moim kanale na YouTube

To tak proste, a jednak nie każdy wpada na to sam. Mnie olśniło, jak przeglądałam zdjęcia poradnikowe na Pinterest (jeśli jeszcze mnie tam nie obserwujecie, gorąco zapraszam :)).

Wystarczy włożyć rękaw z przymocowaną już tylką (końcówką do dekoracji) do wysokiej szklanki, to co wystaje ponad jej brzeg – owinąć wokół niego i nałożyć krem. To wszystko.

Zobacz też
Opuncja figowa

Jak napełnić rękaw cukierniczy
Jak napełnić rękaw cukierniczy

Jak napełnić rękaw kremem? Właśnie tak! To najwygodniejszy sposób, bo mniej kremu przylepia się do jego powierzchni i nie ma powietrza, które potem utrudnia dekorowanie.

Zamiast rękawa cukierniczego można kupić tzw. pistolet cukierniczy i wtedy nakładanie i czyszczenie jest jeszcze łatwiejsze :D.

Jak napełnić rękaw cukierniczy
Jak napełnić rękaw cukierniczy

Podoba Ci się? Oceń lub zostaw komentarz 🙂

2 komentarze

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2009-2024 | Dorota Kamińska blog kulinarny, przepisy, podróże i styl życia | Wszystkie prawa zastrzeżone | Część odnośników na blogu to afiliacyjne linki partnerskie | Moja książka: Superfood | Silnik: Wordpress | Serwer: Bookroom